Grilovaný chřest se žloutky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný chřest se žloutky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43354 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest sterilovaný |
30 ml | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 267,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest sterilovaný, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný chřest se žloutky postup přípravy receptu:
1 | Okapané výhonky sterilovaného chřestu vložíme do mísy, zalijeme směsí oleje, česneku, soli a bylinek. Grilujeme 5 minut dokřupava ze všech stran. Zatím si připravíme míchané žloutky. Ve vodní lázni vymícháme žloutky se solí do konzistence vajec naměkko a podáváme v misce k porci chřestu. |