Vinné listy plněné grilované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinné listy plněné grilované
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 43356 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
180 g | Bageta |
80 g | Oříšky piniové |
50 ml | Pesto |
240 g | Sýr kozí |
150 g | Vinné listy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 31,6mg |
Draslík | 249,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Oříšky piniové, Sýr kozí, Vinné listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinné listy plněné grilované postup přípravy receptu:
1 | Vinné listy omyjeme a na chvíli vložíme do studené vody. Kozí sýr nakrájíme na plátky. |
2 | Okapané listy rozložíme na stůl, na každý položíme plátek sýru, potřeme pestem, posypeme piniovými ořišky a zabalíme do závitků. Máme-li vinné listy menší, použijeme 2 listy. Závitky zpevníme párátky, položíme na středně rozpálený gril, obracíme a grilujeme asi 4 minuty. |
3 | Horké závitky rozdělíme na talíře, doplníme křupavou bagetkou a závitky rozbalíme až těsně před podáváním. |