Jednoduchý recept

Dušené roštěnky se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4336
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
150 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 145kJ
2% Sacharidy 6 g
45% Tuky 34 g
15% Sodík 300 mg
76% Bílkoviny 43 g

Dušené roštěnky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.

2

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.

3

Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.

4

Ke konci dušení roštěnek k ním přidáme 2 plné šálky buď jednoho druhu zeleniny, nebo směs hrášku, fazolových lusků, brukve nebo květáku atp.

Poznámka

Jako přílohu podáváme rýži, brambory vařené nebo dušené, saláty, těstoviny, noky, dušenou zeleninu. Druh zeleniny vybíráme dle vlastního výběru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept