Ovocný zelený salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný zelený salát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 43361 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
125 g | Hroznové víno |
2 ks | Jablka |
2 ks | Kiwi |
1 polévková lžíce | Máta |
4 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Meloun cukrový |
1,5 dl | Víno bílé |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 368,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hroznové víno, Jablka, Máta, Med včelí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Meloun cukrový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný zelený salát postup přípravy receptu:
1 | Škrabkou odstraníme kůru z pomeranče. Do hrnce vlijememe bílé víno, citronovou kůru, med a vodu. Přivedeme k varu, necháme 10 minut vařit. Odstavíme sirup z hořáku, přidáme snítky máty a necháme vychladnout. |
2 | Rozkrojíme meloun na polovinu a vydlabeme z něj jádra, poté z něj vykrajujeme kuličky. |
3 | U jablek odstraníme jádřince a pokrájíme je. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. |
4 | Sirup přecedíme do misky, citronovou kůru uschováme, mátové snítky vyhodíme. |
5 | Přidáme kiwi, jablka, hrozny, meloun a promícháme. |
6 | Ovocný salát podáváme ozdobený mátovými snítkami a použitou citronovou kůrou. |
Poznámka
Servírujeme studené.