Jogurtová omáčka mátová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtová omáčka mátová
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 43366 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
15 ml | Citronová šťáva |
300 g | Jogurt bílý |
20 g | Máta |
20 g | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř cayenský |
40 ml | Smetana 12% (konzumní) |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 995,2mg |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 32,2mg |
Vláknina | 292,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Máta, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Olej olivový extra panenský, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtová omáčka mátová postup přípravy receptu:
1 | Do jogurtu přimícháme smetanu, osolíme, přidáme mletý cayenský pepř, přilijeme olivový olej, citronovou šťávu, nakonec lístky máty posekáme najemno a vmícháme do omáčky. Důkladně promícháme a necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě a vůně spojily. |
2 | Omáčku používáme při grilování masa a ryb. |