Recept

Jarní roláda s tvarohovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43369

Ingredience

Tvarohová náplň
2 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh jemný
1 stroužek Česnek
Bešamel
5 dl Mléko plnotučné
50 g Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
Roláda
500 g Kopřiva
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 645kJ
2% Sacharidy 9 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 127 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jarní roláda s tvarohovou náplní postup přípravy receptu:

1

Do jarní rolády si připravíme jemnou tvarohovou náplň:

2

z 1.5 dl smetany vyšleháme elektrickým šlehačem tuhou šlehačku.

3

Do mísy dáme jemný tvaroh. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku s petrželkou kudrnkou. Prolisujeme 1 stroužek česneku. Do tvarohu přidáme sůl, česnek, sladkou a zakysanou smetanu a směs vyšleháme elektrickým šlehačem do lehkého krému. Potom ho smícháme s bylinkami a dáme do chladna.

4

Na roládu si nejdříve připravíme bešamel:

5

v rendlíku rozehřejeme máslo a za stálého míchání přidáváme polohrubou mouku. Umícháme světlou jíšku, zředíme ji 3-5 dl mléka a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, zázvorem, muškátovým oříškem a ještě 2 minuty povaříme. Bešamel by měl být hustý.

6

Na piškot:

7

listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme do hrnce se 3 litry vařící vody. Spaříme je asi 30 sekund, scedíme, necháme okapat, potom je posekáme nadrobno - na kaši, kterou smícháme s bešamelem a se 3 žloutky. Směs dobře promícháme.

8

Ze 3 bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke kopřivám přidáme sůl, zapracujeme sníh z bílků a vzniklé těsto vylijeme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem.

9

Těsto vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme přibližně 12-15 minut. Do kopřivovo-piškotového těsta píchneme špejlí, abychom zjistili, zda je piškot upečený - nesmí se na špejli lepit.

10

Piškot s plechem vyjmeme, zakryjeme druhým pečícím papírem a opatrně ho překlopíme na čistý papír, ten první odloupneme.

11

Horký piškot s papírem zavineme do rolády a necháme ji zavinutou asi 3 minuty, potom ji rozbalíme a naplníme tvarohovou náplní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept