Recept

Čokoládová vánoční hvězda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43372

Ingredience

Těsto
250 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Hera
1 špetka Hřebíček mletý
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Ořechy lískové
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
3 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
125 g Solamyl
2 polévková lžíce Strouhanka
5 ks Vejce slepičí
Náplň a poleva
200 g Čokoláda hořká
250 g Marmeláda borůvková
250 g Máslo čerstvé
80 g Pistácie
4 polévková lžíce Slivovice
100 ml Smetana ke šlehání 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 458kJ
10% Sacharidy 37 g
25% Tuky 19 g
1% Sodík 27 mg
8% Bílkoviny 5 g

Čokoládová vánoční hvězda postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme máslo s cukrem, potom přimícháme vejce, rum, smetanu a strouhanou pomerančovou kůru, mouku, solamyl, mleté lískové oříšky, skořici, mletý hřebíček a vymícháme hladké těsto.

2

Formu ve tvaru hvězdy vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut. Po upečení formu vyjmeme a hvězdu necháme vychladnout.

3

V kastrůlku smícháme borůvkový džem se slivovicí a vymícháme hladkou hmotu. Vychladlou hvězdu podélně rozkrojíme a spodní část bohatě potřeme borůvkovou směsí a přiklopíme vrchním dílem.

4

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a hvězdu rozpuštěnou čokoládou celou potřeme. Pistácie nasekáme a vánoční hvězdu jimi posypeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept