Bedly zapečené s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bedly zapečené s těstovinami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43377 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Bedly čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
250 ml | Mléko polotučné |
70 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny konzumní |
3 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 190,3mg |
Draslík | 68,4mg |
Vláknina | 134,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bedly čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bedly zapečené s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na části oleje. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené bedly, sůl, pepř a kmín. Přisypeme nasekanou petrželku a za občasného míchání smažíme asi 10 minut. |
3 | Zapékací mísu vymazanou olejem naplníme uvařenými těstovinami smíchanými s houbami. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut. |
4 | Potom pokrm zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a solí. Pečeme dalších 30 minut. |