S hnědým cukrem pavlova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- S hnědým cukrem pavlova
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43378 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr třtinový |
1,5 dl | Jogurt bílý |
175 g | Maliny |
1 kávová lžička | Ocet malinový |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Solamyl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 139,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Maliny, Pomerančová šťáva, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Ocet malinový, Solamyl, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
S hnědým cukrem pavlova postup přípravy receptu:
1 | Na 160°C předehřejeme troubu a připravíme si velký plech vyložený pečícím papírem. |
2 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme solamyl a ocet. Přidáváme postupně cukr a šleháme, dokud není směs hustá a hladká. |
3 | Směs rozdělíme na 4 díly a umístíme na plech tak, aby mezi nimi bylo dost místa. Každý díl rozetřeme do kruhu o průměru 10 cm a pečeme 45 minut. Poté necháme vychladnout. |
4 | Do pánve dáme rybízové želé a pomerančovou šťávu a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladnout 10 minut. |
5 | Každou pavlovu sloupneme z papíru a přendáme na dezertní talíř. Potřeme jogurtem a posypeme malinami. Polijeme ovoce rybízovým želé a podáváme. |