Jednoduchý recept

Koláč převrácený

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43382

Ingredience

1 ks Citrony
75 g Cukr krupice
50 g Cukr třtinový
425 g Kompot ananasový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Skořice mletá
4 kávová lžička Solamyl
50 g Tuk rostlinný
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,019 kcal
Kilojoule 4 262kJ
16% Sacharidy 56 g
119% Tuky 90 g
3% Sodík 51 mg
6% Bílkoviny 3 g

Koláč převrácený postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme. Smícháme ananasovou šťávu se solamylem na hladkou pastu. Dáme ji do pánve, přidáme tuk, cukr, vodu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme 3 minuty bublat, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme a necháme vychladnout.

2

Připravíme si piškot: do pánve dáme olej, vodu, cukr a zahřejeme, aby se cukr rozpustil, nenecháme vařit. Odstavíme a dáme vychladnout. Do mísy nasypeme skořici, mouku a kypřící prášek do pečiva. Přelijeme vychladlým cukrovým sirupem a šleháme, dokud nevypracujeme těsto.

3

Kousky ananasu a citronové kůry dáme na dno formy a zalijeme 4 lžícemi ananasového sirupu. Naneseme přes ně piškotové těsto.

4

V předehřáté troubě na 180°C pečeme 40 minut.

5

Poté necháme stát 5 minut, odstraníme formu a podáváme se zbylým ananasovým sirupem.

Poznámka

Kompotovaný ananas scedíme - šťávu uschováme a z citronu použijeme kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept