Koláč převrácený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč převrácený
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43382 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Citrony |
75 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr třtinový |
425 g | Kompot ananasový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
4 kávová lžička | Solamyl |
50 g | Tuk rostlinný |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 177,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 35,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr třtinový, Kompot ananasový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Tuk rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč převrácený postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vymažeme. Smícháme ananasovou šťávu se solamylem na hladkou pastu. Dáme ji do pánve, přidáme tuk, cukr, vodu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme 3 minuty bublat, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Připravíme si piškot: do pánve dáme olej, vodu, cukr a zahřejeme, aby se cukr rozpustil, nenecháme vařit. Odstavíme a dáme vychladnout. Do mísy nasypeme skořici, mouku a kypřící prášek do pečiva. Přelijeme vychladlým cukrovým sirupem a šleháme, dokud nevypracujeme těsto. |
3 | Kousky ananasu a citronové kůry dáme na dno formy a zalijeme 4 lžícemi ananasového sirupu. Naneseme přes ně piškotové těsto. |
4 | V předehřáté troubě na 180°C pečeme 40 minut. |
5 | Poté necháme stát 5 minut, odstraníme formu a podáváme se zbylým ananasovým sirupem. |
Poznámka
Kompotovaný ananas scedíme - šťávu uschováme a z citronu použijeme kůru.