Grilovaná žebírka s medovou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná žebírka s medovou marinádou
Grilovaná žebírka s medovou marinádou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 43383 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 g | Chilli koření mleté |
300 ml | Kečup |
80 g | Med včelí |
30 ml | Ocet vinný červený |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1000 g | Vepřová žebra |
20 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 162,0mg |
Draslík | 544,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Med včelí, Ocet vinný červený, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná žebírka s medovou marinádou postup přípravy receptu:
1 | Vepřová žebírka omyjeme a osušíme. |
2 | V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme kečup, ocet, přidáme tekutý med a dobře promícháme. Zakapeme worcesterem, osolíme, opepříme, přidáme mleté chilli koření a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Žebírka vložíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme aspoň 1 hodinu marinovat. |
3 | Žebírka necháme trochu okapat, položíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Žebírka průběžně obracíme a potíráme zbylou marinádou. |
4 | Žebírka narovnáme na servírovací talíř a horká podáváme. |
Opravdu povedená marináda. Med dává masu velmi zajímavou chuť. Po žebírkách se jen zaprášilo. Díky opravdu dobréééé