Recept

Kuřecí játra na mandlích s čínským zelím

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 43384

Ingredience

55 g Hrášek
225 g Játra kuřecí
55 g Mandle
2 kávová lžička Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
150 ml Vývar drůbeží
0,5 ks Zelí čínské
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 912kJ
2% Sacharidy 9 g
14% Tuky 11 g
18% Sodík 358 mg
26% Bílkoviny 15 g

Kuřecí játra na mandlích s čínským zelím postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra odblaníme, zbavíme je tuku a nakrájíme na stejně velké kousky.

2

Spaříme mandle, oloupeme je a osušíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jednotlivé listy čínského zelí natrháme na malé kousky.

3

V rendlíku rozpálíme olej, vložíme mandle, plamen zmírníme a za stálého míchání mandle orestujeme dozlatova. Vyjmeme je, osušíme v ubrousku a odložíme stranou. Místo mandlí vložíme do tuku česnek, opékáme jej 1-2 minuty. Česnek vyndáme, do pánve vložíme kuřecí játra, restujeme 2-3 minuty, vyjmeme je a rozložíme na talíř k mandlím.

4

Do rendlíku dáme hrášek, restujeme, za 1 minutu přidáme zelí a pokračujeme v restování další 1 minutu. Zeleninu vyjmeme a přidáme na talíř k játrům s mandlemi.

5

V 1 lžíci studené vody smícháme kukuřičnou mouku, vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do rendlíku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne a není čirá. Přidáme ostatní ingredience, osolíme, opepříme, zamícháme a zahříváme asi 1/2 minuty.

6

Podáváme s vařenou rýží nebo čínskými nudlemi.

Poznámka

Místo mandlí můžeme použít kešu oříšky, místo kuřecích jater játra telecí nebo vepřová, nebo kuřecí prsní řízky. Ty ovšem musíme nakrájet na tenké nudličky a restovat nejméně 6-8 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept