Kuřecí játra na mandlích s čínským zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra na mandlích s čínským zelím
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
55 g | Hrášek |
225 g | Játra kuřecí |
55 g | Mandle |
2 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
150 ml | Vývar drůbeží |
0,5 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 194,1mg |
Draslík | 417,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek, Játra kuřecí, Mandle, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí játra na mandlích s čínským zelím postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra odblaníme, zbavíme je tuku a nakrájíme na stejně velké kousky. |
2 | Spaříme mandle, oloupeme je a osušíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jednotlivé listy čínského zelí natrháme na malé kousky. |
3 | V rendlíku rozpálíme olej, vložíme mandle, plamen zmírníme a za stálého míchání mandle orestujeme dozlatova. Vyjmeme je, osušíme v ubrousku a odložíme stranou. Místo mandlí vložíme do tuku česnek, opékáme jej 1-2 minuty. Česnek vyndáme, do pánve vložíme kuřecí játra, restujeme 2-3 minuty, vyjmeme je a rozložíme na talíř k mandlím. |
4 | Do rendlíku dáme hrášek, restujeme, za 1 minutu přidáme zelí a pokračujeme v restování další 1 minutu. Zeleninu vyjmeme a přidáme na talíř k játrům s mandlemi. |
5 | V 1 lžíci studené vody smícháme kukuřičnou mouku, vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do rendlíku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne a není čirá. Přidáme ostatní ingredience, osolíme, opepříme, zamícháme a zahříváme asi 1/2 minuty. |
6 | Podáváme s vařenou rýží nebo čínskými nudlemi. |
Poznámka
Místo mandlí můžeme použít kešu oříšky, místo kuřecích jater játra telecí nebo vepřová, nebo kuřecí prsní řízky. Ty ovšem musíme nakrájet na tenké nudličky a restovat nejméně 6-8 minut.