Jednoduchý recept

Kompot z čerstvého ovoce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43400

Ingredience

1 ks Citrony
60 g Cukr moučkový
2 ks Fíky čerstvé
4 ks Jablka
150 g Jogurt bílý
4 polévková lžíce Likér bezinkový
2 polévková lžíce Med včelí
225 g Ostružiny
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 207kJ
20% Sacharidy 71 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 25 mg
6% Bílkoviny 3 g

Kompot z čerstvého ovoce postup přípravy receptu:

1

Oloupeme pomocí škrabky kůru z citronu a vymačkáme šťávu. Dáme do pánve citronovou kůru i šťávu, likér z černého bezu, cukr a vodu. Vaříme 10 minut.

2

Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do pánve. Vaříme 5 minut, dokud nebudou měkká. Odstavíme pánev a dáme vychladit.

3

Jablka a sirup přendáme do servírovací mísy, přidáme ostružiny a nakrájené fíky. Vše zamícháme. Přikryjeme a dáme do lednice, dokud nebudeme kompot podávat.

4

Do misky vlijeme jogurt a pokapeme ho medem.

5

Kompot podáváme s polevou z jogurtu a medu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept