Recept

Lehký nákyp (suflé) s černým rybízem a citronem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43402

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Likér rybízový
50 g Máslo čerstvé
175 g Rybíz černý
100 g Sýr krémový
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 753kJ
13% Sacharidy 47 g
31% Tuky 23 g
7% Sodík 143 mg
14% Bílkoviny 8 g

Lehký nákyp (suflé) s černým rybízem a citronem postup přípravy receptu:

1

V malém kastrůlku 3 minuty vaříme kuličky černého rybízu s 50 g cukru. Jakmile kuličky začnou praskat, vlijeme ovocný likér a stáhneme kastrůlek z ohně.

2

Rozpuštěným máslem vytřeme 4 formičky o obsahu 150 ml. Ze zbylého cukru a změklého másla umícháme světlý krém, přimícháme najemno nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, žloutky ze středně velkých vajec a krémový sýr. Pak do směsi pomalu vmícháme lžíci ušlehaného tuhého sněhu z bílků, směs trochu zřídne a potom přimícháme zbytek sněhu.

3

Vymazané formičky naplníme ovocnou směsí a na ni nalijeme krémovou směs. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 190 °C. Nákyp neboli suflé je hotové, až ztuhne a nabude. Opatrně vyklopíme z formiček, pocukrujeme a ještě teplé podáváme.

Poznámka

Suflé neboli nákyp je lehký nadýchaný dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept