Koláč s citronem a skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s citronem a skořicí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43403 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
450 g | Jablka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Margarín |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 122,9mg |
Draslík | 223,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s citronem a skořicí postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na větší kousky. Společně se 2 lžícemi moučkového cukru a 1 lžíci vody vaříme na mírném plameni 3-4 minuty. Jakmile začnou jablka měknout přidáme mletou skořici, zamícháme a nalijeme do zapékací misky (23x15 cm). |
2 | Utřeme světlý krém ze zbylého cukru a změklého margarínu, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, rozšlehaná středně velká vejce a mouku s práškem do pečiva a krém ušleháme dohladka. Poté rozetřeme na uvařená jablka, povrch uhladíme a pečeme 25-30 minut v troubě na 180°C. Upečený koláč má zlatavý povrch, na dotyk bude pevný. |