Recept

Kuře na žampionech s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 43413

Ingredience

200 g Celer bulvový
175 g Chřest bílý
1 ks Cibule
15 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Hřebíček
1 ks Kuře
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Pórek
60 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
60 ml Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,155 kcal
Kilojoule 4 832kJ
6% Sacharidy 20 g
219% Tuky 164 g
22% Sodík 442 mg
153% Bílkoviny 86 g

Kuře na žampionech s chřestem postup přípravy receptu:

1

Do velkého pekáče dáme kuře s pórkem, mrkví, celerem, cibulí a hřebíčkem. Vše zalijeme vroucí vodou a poté kuře ještě potřeme solí a pepřem. Necháme pak cca hodinu vařit na mírném ohni. Kuře by mělo změknout.

2

Kuře vyndáme a přendáme na talíř. Vývar scedíme od zeleniny a odlijeme si 500ml. Zeleninu již nevyužijeme. Z kuřete odstraníme kůži a rozkrájíme na plátky.

3

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme víno a mouku. Pomalu pak přidáváme odlitý vývar z kuřete. Směs neustále mícháme a vaříme cca pět minut. Poté na pánev přidáme chřest, žampiony a citronovou šťávu. Po třech minutách vaření přidáme vajíčko se smetanou. Pořádně vše zamícháme a na závěr dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Kuře podáváme s dušenou zeleninou, popřípadě bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept