Kuře na žampionech s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na žampionech s chřestem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 43413 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
175 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
15 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hřebíček |
1 ks | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
60 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 401,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Chřest bílý, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Kuře, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na žampionech s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Do velkého pekáče dáme kuře s pórkem, mrkví, celerem, cibulí a hřebíčkem. Vše zalijeme vroucí vodou a poté kuře ještě potřeme solí a pepřem. Necháme pak cca hodinu vařit na mírném ohni. Kuře by mělo změknout. |
2 | Kuře vyndáme a přendáme na talíř. Vývar scedíme od zeleniny a odlijeme si 500ml. Zeleninu již nevyužijeme. Z kuřete odstraníme kůži a rozkrájíme na plátky. |
3 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme víno a mouku. Pomalu pak přidáváme odlitý vývar z kuřete. Směs neustále mícháme a vaříme cca pět minut. Poté na pánev přidáme chřest, žampiony a citronovou šťávu. Po třech minutách vaření přidáme vajíčko se smetanou. Pořádně vše zamícháme a na závěr dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Kuře podáváme s dušenou zeleninou, popřípadě bramborovou kaší.