Jednoduchý recept

Zelí s rýží a houbami

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43415
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 hrst Houby sušené
1 špetka Kmín celý
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
125 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Eidam cihla 40%
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
750 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 636kJ
15% Sacharidy 54 g
51% Tuky 38 g
26% Sodík 526 mg
33% Bílkoviny 19 g

Zelí s rýží a houbami postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Vyjmeme a po okapání nasekáme na nudličky.

2

Předem namočené houby chvíli povaříme. Propláchnutou rýži podusíme na oleji na cibulce.

3

Vše smícháme v míse a přidáme nasekaná uvařená vejce, žloutky ušlehané v části smetany, sůl a pepř. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

4

Směs vložíme do olejem vymazané zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme zbylou smetanou.

5

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Poznámka

2 vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept