Zelníky s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelníky s bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 43416 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
200 ml | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 694,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 121,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelníky s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory jemně nastrouháme a vymačkáme z nich co nejvíc vody. |
2 | Kysané zelí nakrájíme na kousky a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí vmícháme do nastrouhaných brambor. Zahustíme škrobovou moučkou, přidáme vejce, osolíme a dobře promícháme. |
3 | V pánvi na rozpáleném oleji smažíme z připraveného těsta placky po obou stranách dozlatova. |
4 | Zelníky můžeme podávat s různými jogurtovými nebo bylinkovými dipy. |
Poznámka
Použijeme škrobové brambory.