Jednoduchý recept

Zelné kotletky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43418
Kategorie: Zelenina

Ingredience

100 g Cukr krupice
200 ml Olej rostlinný
100 g Pšeničná krupice
4 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
150 g Zakysaná smetana
1000 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 379kJ
18% Sacharidy 64 g
79% Tuky 60 g
8% Sodík 164 mg
16% Bílkoviny 9 g

Zelné kotletky postup přípravy receptu:

1

Očištěné, na nudličky nakrájené zelí podusíme v kastrole se lžící oleje a trochou vody doměkka.

2

Přisypeme krupici, cukr a zvolna povaříme 10-15 minut. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí vmícháme vejce.

3

Z připravené směsi tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

4

Podáváme se zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept