Kuře se skořicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se skořicovou omáčkou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 43419 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
2 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
30 ml | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny konzumní |
250 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 283,1mg |
Draslík | 850,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se skořicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme na plátky, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme máslo, vložíme kuře, zalijeme vývarem a dáme péct na 45 minut do trouby při teplotě 200 stupňů. |
2 | Mezitím si připravíme omáčku. Na pánev nalijeme víno, přidáme drcený česnek, rajčata, skořici a vše přivedeme k varu. Poté vmícháme rajský protlak. |
3 | Dochutíme solí a pepřem. Znovu přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15 minut. |
4 | Ve vedlejším hrnci si pak připravíme těstoviny dle návodu na obalu. Maso poté vyndáme z trouby a dáme na talíř. Přidáme těstoviny, které posypeme sýrem a vše na závěr polijeme rajčatovou omáčkou. |
Poznámka
Těstoviny uvaříme zhruba v 1.5 litru vody.