Ruské zelí s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské zelí s jablky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 43420 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 ks | Jablka |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
700 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 904,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,8mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kmín drcený, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské zelí s jablky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a po okapání vsypeme do hrnce. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. |
2 | Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a přidáme k zelí spolu s olejem. Vaříme asi 20 minut. |
3 | Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme, nadrobno nakrájíme a vmícháme do zelí s jablky. Okořeníme kmínem a vaříme ještě 20 minut. |
4 | Chvíli před koncem vaření pokrm zaprášíme hladkou moukou, povaříme a odstavíme z plotny. |
5 | Můžeme podávat s vařenými bramborami. |