Patizon v rajské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Patizon v rajské omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43422 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Kečup jemný |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Patison |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 103,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup jemný, Kečup ostrý, Patison, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Patizon v rajské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. |
2 | Oloupanou, jemně nasekanou cibuli orestujeme v kastrole na oleji, přidáme patizon a opékáme 2 minuty. Potom pod pokličkou dusíme doměkka. Směs osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a majoránkou. Vmícháme kečup a nakonec přidáme rozetřený česnek. Povaříme 2 minuty. |
3 | Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s vařenými těstovinami. |