Jemné vafle s višňovou marmeládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné vafle s višňovou marmeládou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43429 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Marmeláda višňová |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 114,8mg |
Draslík | 55,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 91,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Pomerančová kůra, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda višňová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné vafle s višňovou marmeládou postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přimícháme vejce, pomerančovou kůru, mouku, špetku soli, kypřící prášek do pečiva a nakonec zakysanou smetanu. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat. |
2 | Vaflovou formu vytřeme slunečnicovým olejem a nalijeme dovnitř těsto. Formu uzavřeme a pečeme asi 5 minut. Po upečení vafle servírujeme na připravené talíře, mažeme višňovou marmeládou a zdobíme neslazenou ušlehanou šlehačkou. |