Recept

Kopřivová roláda se sýrovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43446
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

Krém
3 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Řeřicha
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Almette
2 polévková lžíce Sýr Čedar
100 g Sýr smetanový tavený 45%
Bešamel
50 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko plnotučné
50 g Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Sůl
2 špetka Zázvor mletý
Roláda
500 g Kopřiva
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 606kJ
8% Sacharidy 29 g
62% Tuky 46 g
19% Sodík 385 mg
42% Bílkoviny 24 g

Kopřivová roláda se sýrovým krémem postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme smetanový sýr Almette, tavený sýr, jemně nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, čerstvě pomletý pepř a vše vyšleháme do lehkého krému. Omyjeme řeřichu a drobně ji pokrájíme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a zapracujeme ji do krému spolu s řeřichou. Krém zakryjeme a vložíme alespoň na 30 minut do chladničky.

2

Na roládu si nejdříve připravíme bešamel: v rendlíku rozehřejeme máslo a za stálého míchání přidáváme polohrubou mouku. Umícháme světlou jíšku, zředíme ji 3-5 dl mléka a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, zázvorem, muškátovým oříškem a ještě 2 minuty povaříme. Bešamel by měl být hustý.

3

Listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme je do hrnce s 3 litry vařící vody. Spaříme je asi 30 sekund, scedíme je, necháme okapat, pak je posekáme nadrobno - na kaši, kterou smícháme s bešamelem a 3 žloutky. Směs dobře promícháme.

4

Zapracujeme sníh z bílků a vzniklé těsto vylijeme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem.

5

Těsto vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme přibližně 12-15 minut. Do kopřivové piškotového těsta píchneme špejlí, aby jsme zjistili, zda je piškot upečený - nesmí lepit.

6

Piškot s plechem vyjmeme, zakryjeme druhým pečícím papírem a opatrně překlopíme na čistý papír, ten první odloupneme.

7

Horký piškot s papírem zavineme do rolády, kterou necháme zavinutou asi 3 minuty, pak ji rozbalíme a naplníme krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept