Jednoduchý recept

Tagliatelle se zaječím ragů

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43448

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
125 ml Masový vývar
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
400 g Tagliatelle
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1,5 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
400 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 563kJ
22% Sacharidy 79 g
133% Tuky 100 g
25% Sodík 508 mg
67% Bílkoviny 38 g

Tagliatelle se zaječím ragů postup přípravy receptu:

1

Zaječí maso očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na menší kousky. Cibuli, celer a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme najamno. Celer a mrkev opláchneme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme a dužinu pokrájíme na kousky. Pancettu nakrájíme na kostičky.

2

V pánvi rozpálíme olej a přidáme pancettu. Osmahneme ji a přidáme zaječí maso, které opečeme ze všech stran. K opečenému masu přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme.

3

Směs okořeníme tymiánem a pepřem, osolíme. Vše podlijeme bílým vínem a masovým vývarem. Takto připravené ragů pod pokličkou podusíme na mírném ohni asi 1 hodinu a dvacet minut.

4

Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.

5

K uvařeným těstovinám přidáme zaječí ragů a promícháme.

6

Vše upravíme na talíře a teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept