Tagliatelle se zaječím ragů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se zaječím ragů
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43448 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
125 ml | Masový vývar |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tagliatelle |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
100 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
400 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 7g |
Draslík | 518,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masový vývar, Mrkev kořen, Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se zaječím ragů postup přípravy receptu:
1 | Zaječí maso očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na menší kousky. Cibuli, celer a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme najamno. Celer a mrkev opláchneme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme a dužinu pokrájíme na kousky. Pancettu nakrájíme na kostičky. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a přidáme pancettu. Osmahneme ji a přidáme zaječí maso, které opečeme ze všech stran. K opečenému masu přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme. |
3 | Směs okořeníme tymiánem a pepřem, osolíme. Vše podlijeme bílým vínem a masovým vývarem. Takto připravené ragů pod pokličkou podusíme na mírném ohni asi 1 hodinu a dvacet minut. |
4 | Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. |
5 | K uvařeným těstovinám přidáme zaječí ragů a promícháme. |
6 | Vše upravíme na talíře a teplé podáváme. |