Jednoduchý recept

Vepřové kotlety se zelenou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43450
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 kávová lžička Kari koření
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové kotlety
Omáčka
1 kostka Bujón zeleninový
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
500 g Hrášek mražený
100 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 885 kcal
Kilojoule 3 703kJ
8% Sacharidy 30 g
87% Tuky 66 g
25% Sodík 503 mg
91% Bílkoviny 51 g

Vepřové kotlety se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, nakrájíme na (150-200 g) kotlety, potřeme 2 lžícemi oleje, osolíme, posypeme kari kořením, pod potravinářskou fólii jemně naklepeme, nařízneme konce, aby kotlety byly pěkné kulaté a odložíme do lednice odpočívat nejlépe na celou noc.

2

Do kastrůlku rozdrobíme kostku bujónu, zalijeme vařící vodou, kterou přivedeme k varu ve varné konvici, vzniklí vývar zatím necháme stranou. Česnek spolu s cibulí oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme nejprve cibuli dozlatova a potom přidáme česnek, ten necháme jen provonět, vysypeme propláchnutý hrášek, posypeme mletou paprikou, zalijeme připraveným vývarem, povaříme pod poklicí přibližně 15 minut. Ještě horkou směs mixérem rozmixujeme na hustou kaši, kterou podle vlastní chutě osolíme, opepříme, zjemníme smetanou a 30 g másla, na sporáku necháme probublat, přiklopíme, hotovou omáčku stáhneme ze sporáku a necháme pod poklicí 5 minut.

3

V pánvi rozpálíme zbylý olej a připravené kotlety po obou stranách opečeme. Těsně před pečením můžeme kotlety potřít máslem, potom mají výbornou chuť a krásnou barvu. Upečené kotlety pokládáme na talíře, přidáme omáčku a spolu s vhodnou přílohou můžeme podávat.

Poznámka

Vepřové kotlety podáváme jako teplé hlavní jídlo, vhodnou přílohou je bramborová kaše. Na talíř ještě přidáme čtvrtku citrónu na pokapaní kotlety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept