Trubičky s vanilkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trubičky s vanilkovým krémem
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43451 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
300 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Vanilkový krém | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
250 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 4,8mg |
Vláknina | 977,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trubičky s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto necháme rozmrazit, pak jej přendáme na pomoučněný vál a vyválíme z něj čtvercový plát, který nakrájíme na 10 stejných pruhů. Vezmeme si formičky na kremrole, navlhčíme je a čtverečky těsta jimi obtočíme. |
2 | Pečící plech vypláchneme studenou vodou a kremrole na něj rozložíme. V misce smícháme žloutek se smetanou a kremrole potřeme. |
3 | Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut. Po upečení vyjmeme plech z trouby, trubičky sundáme z formiček a necháme vychladnout. |
4 | V kastrůlku přivedeme k varu mléko, cukr a vanilkový pudink a mícháme, dokud pudink není hustý, pak jej necháme vychladnout. Po vychladnutí do pudinku postupně zašleháme změklé máslo a pomerančový likér. |
5 | Krém naplníme do zdobícího sáčku a krémem plníme trubičky. Po nazdobení můžeme ihned podávat. |
Velmi jednoduché a chuťově luxusní. Zmizly během hodinky.