Slepované placičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepované placičky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43456 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Vanilkový krém | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
Slepované placičky | |
0,5 kostka | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 26,9mg |
Draslík | 1,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Likér mandlový - Amaretto, Mléko polotučné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepované placičky postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto necháme rozmrznout, poté jej přeneseme na pomoučněný vál a vyválíme placku. Za pomoci kulatého vykrajovátka z těsta vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a kolečka na něj pokládáme. Placičky potřeme smetanou. |
2 | Troubu předehřejeme na 200°C a placičky pečeme 15 minut. Po upečení plech vyjmeme z trouby, placičky necháme vychladnout, a poté je podélně rozkrojíme. |
3 | V kastrůlku uvaříme z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku pudink a necháme vychladnout. Po úplném vychladnutí do něj zašleháme máslo a mandlový likér. |
4 | Hotovým krémem bohatě potíráme spodní díly placiček a přiklopíme je vrchními díly. Necháme 30 minut odpočinout v chladničce a podáváme. |