Rizoto s pastinákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s pastinákem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43457 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pastinák |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
250 g | Rýže dušená |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 578,1mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kedlubna, Rýže dušená, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pastinák, Petržel - nať, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s pastinákem postup přípravy receptu:
1 | Pastinák a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou kedlubnu nakrájíme na nudličky. |
2 | V kastrole na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme kedlubnu, celer a pastinák. Vše zprudka orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. |
3 | Po vydušení tekutiny vmícháme polévkové koření, nasekanou petrželku a zaprášíme hladkou moukou. Krátce povaříme a nakonec vmícháme vařenou (nebo dušenou) rýži. |
4 | Můžeme podávat se zeleninovým salátem. |