Jednoduchý recept

Rizoto s pastinákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43457
Kategorie: Rizota

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
1 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pastinák
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Polévkové koření
250 g Rýže dušená
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 570kJ
18% Sacharidy 64 g
13% Tuky 10 g
8% Sodík 151 mg
14% Bílkoviny 8 g

Rizoto s pastinákem postup přípravy receptu:

1

Pastinák a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou kedlubnu nakrájíme na nudličky.

2

V kastrole na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme kedlubnu, celer a pastinák. Vše zprudka orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka.

3

Po vydušení tekutiny vmícháme polévkové koření, nasekanou petrželku a zaprášíme hladkou moukou. Krátce povaříme a nakonec vmícháme vařenou (nebo dušenou) rýži.

4

Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept