Marinované grilované krevety v sezamu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované grilované krevety v sezamu
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43458 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kg | Krevety tygří |
65 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
125 g | Sezam - semena |
65 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 491,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Šalotka, Sezam - semena, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované grilované krevety v sezamu postup přípravy receptu:
1 | Krevety oloupeme, ocásky necháme celé. V míse důkladně promícháme olej s vínem, nadrobno nasekanou šalotkou, strouhanou citronovou kůrou a pepřem. |
2 | Krevety napícháme na špejle po cca třech kusech, vložíme do mísy a přelijeme marinádou. Na chladném místě necháme alespoň 60 minut odpočinout. Poté je vyjmeme, obalíme v pražených sezamových semínkách a přitlačíme přitom tak, aby neopadala. Na cca 30 minut odložíme do lednice. |
3 | Špejle naskládáme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme cca 1 - 2 minuty do růžova. Průběžně potíráme zbylou marinádou. Hotové ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s míchanou zeleninou.