Patizon v česnekovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Patizon v česnekovém těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43459 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Patison |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 123,0mg |
Draslík | 91,4mg |
Vláknina | 770,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Patison mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Patizon v česnekovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme chvíli stát. |
2 | Vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme rozetřený česnek, sůl a hladkou mouku. Umícháme hladké těstíčko. |
3 | Plátky patizonu obalíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. |
4 | Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s bramborovu kaší. |
Poznámka
Množství hladké mouky upravíme podle potřeby.
Byla to mňamka. Česnek nám tam moc chutnal. Příště zkusím přidat nastrouhaný sýr. Díky za tip.