Jednoduchý recept

Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43460
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Fazole černé
12 ks Hřebenatka
1 hrst Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Mouka kukuřičná
1 kávová lžička Olej olivový
0,5 kávová lžička Olej sezamový
3 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sherry brandy
0,3 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 578kJ
2% Sacharidy 7 g
3% Tuky 2 g
12% Sodík 244 mg
38% Bílkoviny 21 g

Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi postup přípravy receptu:

1

Maso vyjmeme ze škeblí a dáme stranou. Maso namočíme do sherry a rozdělíme po dvou kusech zpět do škeblí. Odložíme stranou.

2

Fazole necháme 15 minut namáčet ve studené vodě, propláchneme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, kukuřičnou moukou, ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a osladíme cukrem. Směs rozdělíme do škeblí a zakápneme sezamovým olejem.

3

V napařovacím hrnci přivedeme k varu trochu vody, škeble naskládáme na pařák a pod pokličkou dusíme cca 5 minut.

4

Po vyjmutí posypeme na tenké plátky nakrájenou cibulkou (použijeme pouze zelenou část), dozdobíme lístky koriandru a malými kousky chilli papričky a podáváme.

Poznámka

Použijeme 12ks velkých, nebo 24ks malých hřebenatek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept