Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43460 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Fazole černé |
12 ks | Hřebenatka |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
1 kávová lžička | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
3 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 39,6mg |
Draslík | 457,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr moučkový, Fazole černé, Hřebenatka, Koriandr čerstvý, Olej sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Maso vyjmeme ze škeblí a dáme stranou. Maso namočíme do sherry a rozdělíme po dvou kusech zpět do škeblí. Odložíme stranou. |
2 | Fazole necháme 15 minut namáčet ve studené vodě, propláchneme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, kukuřičnou moukou, ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a osladíme cukrem. Směs rozdělíme do škeblí a zakápneme sezamovým olejem. |
3 | V napařovacím hrnci přivedeme k varu trochu vody, škeble naskládáme na pařák a pod pokličkou dusíme cca 5 minut. |
4 | Po vyjmutí posypeme na tenké plátky nakrájenou cibulkou (použijeme pouze zelenou část), dozdobíme lístky koriandru a malými kousky chilli papričky a podáváme. |
Poznámka
Použijeme 12ks velkých, nebo 24ks malých hřebenatek.