Grilovaný losos s mátovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný losos s mátovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 43463 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citrony |
2 polévková lžíce | Máta |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 806,9mg |
Vláknina | 517,1mg |
Vitamín A | 820,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Máta, Sůl, Citrony, Máta, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný losos s mátovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pečící plech vyložíme alobalem, na něj naskládáme steaky z lososa, posypeme solí a pepřem dle chuti. |
2 | Na rozpáleném grilu pečeme po každé straně 4-5 minut dozlatova. Na mátovou omáčku smícháme nahrubo nasekanou mátu, najemno nakrájenou šalotku, olej a šťávu vymačkanou z 1 citronu. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Hotové maso rozdělíme na talíře, každý steak přelijeme 1 lžící omáčky, dozdobíme lístky máty a ihned podáváme. |