Jednoduchý recept

Zapečený patizon s těstovinami a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43465
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
200 g Jogurt bílý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Paprika žlutá
1 ks Patison
1 špetka Pepř černý mletý
280 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
250 g Těstoviny vařené (průměr)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 659kJ
7% Sacharidy 25 g
33% Tuky 25 g
12% Sodík 246 mg
34% Bílkoviny 19 g

Zapečený patizon s těstovinami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Patizon oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata a očištěné papriky nakrájíme nadrobno.

2

V misce smícháme jogurt s hladkou moukou, vejcem a prolisovaným česnekem. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

V míse promícháme vařené těstoviny s nakrájenou zeleninou, osolíme a opepříme.

4

Zeleninovou směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, zalijeme připravenou jogurtovou směsí a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Poklademe vločkami másla.

5

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

6

Můžeme podávat s čerstvým bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept