Jednoduchý recept

Rajčata s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43467

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Pórek
4 ks Rajčata
200 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
125 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 385kJ
18% Sacharidy 66 g
6% Tuky 5 g
19% Sodík 378 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rajčata s rýží postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou.

2

V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a za stálého míchání osmahneme. Vmícháme rajčatový protlak, omytá, nadrobno nakrájená rajčata a přilijeme vývar. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, mletou papriku a podle chuti osolíme. Zvolna povaříme 10 minut a posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept