Jednoduchý recept

Zapečené brambory se zeleným hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43469

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
300 g Hrášek mražený
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
300 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 993kJ
9% Sacharidy 33 g
43% Tuky 32 g
10% Sodík 202 mg
29% Bílkoviny 16 g

Zapečené brambory se zeleným hráškem postup přípravy receptu:

1

Uzenou šunku, anebo maso nakrájíme na kostky, položíme do misky, přidáme zelený hrášek mražený, ale může byt také sterilizovaný, podle vlastní chuti můžeme osolit, opepřit, promícháme, přisypeme nakrájenou petrželovou nať, znovu promícháme a zatím necháme stranou.

2

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, dáme je do jiné misky, osolíme, opepříme, přidáme oloupaný na plátky nakrájený česnek a cibuli. Pekáč důkladně vymažeme máslem a půlku připravené bramborové směsi naskládáme na dno pekáče. Na brambory rozprostřeme připravenou směs z uzeného masa a zase všechno přikryjeme bramborami. Na závěr na brambory vylijeme smetanu a pekáč vložíme do předem nahřáté trouby, kde je zapékáme přibližně 30-40 minut. Pečeme do změknutí brambor.

3

Zapečené a měkké brambory vytáhneme z trouby, přiklopíme na 10 minut, a potom krájíme úhledné porce, pokládáme je na mělké talíře a podáváme.

Poznámka

Zapečené brambory podáváme jako teplé hlavní jídlo, přidáme kyselou okurku, můžeme i čerstvá rajčata, ale také dobře chutnají s okurkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept