Pikantní pečený kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní pečený kapr
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4347 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Citrony |
800 g | Kapr obecný |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 716,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 236,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citrony, Kapr obecný, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní pečený kapr postup přípravy receptu:
1 | Naporcujeme na díly kapra, omyjeme, osušíme a zakápneme citronem, potřeme prolisovaným česnekem se solí. |
2 | Smícháme v míse mouku s pepřem, paprikou, chilli kořením a obalíme kapra. |
3 | Na rozpáleném oleji z obou stran porce ryby osmahneme. |
4 | Poté podáváme. |