Recept

Rajčata plněná ricottou a lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 43471
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 ks Cibule
120 g Losos uzený
60 g Máslo bylinkové
2 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový květ
2 kávová lžička Olej olivový
0,5 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
160 g Ricotta
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 361kJ
3% Sacharidy 9 g
32% Tuky 24 g
10% Sodík 192 mg
28% Bílkoviny 16 g

Rajčata plněná ricottou a lososem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme rajčata a seřízneme vršky. Čajovou lžičkou vydlabeme vnitřky a rajčatové "kalíšky" lehce okořeníme solí a bílým pepřem. Nakrájíme lososa na kostičky. Ricottu smícháme s rozšlehanými vejci, do sýrové směsi přidáme lososa a ochutíme cayenským pepřem, muškátovým květem a solí.

2

Troubu předehřejeme na 220°C. Rajčata naplníme připravenou nádivkou, vložíme je do ohnivzdorné misky vymaštěné máslem rozetřeným s olejem a pečeme 15 minut.

3

Na pánvi necháme vyvařit víno s cibulovými kostičkami na 1/3 z celkového množství. Přidáme smetanu a krátce povaříme. Do smetanové omáčky, postupně po malých vločkách, metličkou na sníh zašleháváme bylinkové máslo. Pánev odstavíme a omáčku ochutíme solí a pepřem. Plněná rajčata podáváme ve vinné omáčce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept