Muffiny s čokoládou a whisky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Muffiny s čokoládou a whisky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 43474 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
50 g | Čokoláda hořká |
150 g | Čokoláda na vaření |
250 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
7 polévková lžíce | Káva Espresso |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Whisky |
Na šlehačku | |
1 špetka | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 95,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Káva Espresso, Kypřicí prášek do pečiva, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí, Whisky, Cukr moučkový, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Čokoláda na vaření, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Muffiny s čokoládou a whisky postup přípravy receptu:
1 | Na menší kousky si rozlámeme čokoládu do menšího hrnku a přidáme k ní změklé máslo. Vložíme do většího hrnku s vodou a ve vodní lázni za stálého míchání rozpouštíme. |
2 | V misce smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, moučkovým a vanilkovým cukrem a špetkou soli. |
3 | Do moučné směsi v míse rozklepneme 2 vejce, vlijeme 7 lžic silné kávy a 4 lžíce whisky. Přidáme ještě, ve vodní lázni rozpuštěnou, čokoládu s máslem. Kuchyňským hnětačem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost hněteme dokud těsto není úplně hladké. Vsypeme ještě nastrouhanou hořkou čokoládu. |
4 | Formičky na muffiny vymažeme těstem. Předehřejeme si troubu na 190°C a pečeme muffiny 25 minut. |
5 | Vyndáme upečené muffiny z trouby a ještě 10 minut je necháme chladnout ve formičkách. Potom je vyklopíme a necháme úplně vychladnout. |
6 | Nachystáme si šlehačku. Ušleháme v hrnku smetanu a během šlehání do ní postupně po lžících přidáváme whisky, moučkový a vanilkový cukr. Šlehačku vložíme do cukrářského sáčku a nastříkáme na muffiny. |