Rybí špíz s cuketou, bramborem a bylinkovým tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí špíz s cuketou, bramborem a bylinkovým tvarohem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 43475 |
Ingredience
16 ks | Brambory |
2 ks | Cuketa |
400 g | Filety z tresky tmavé |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
5 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 24,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé, Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí špíz s cuketou, bramborem a bylinkovým tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme rybí filety pod tekoucí vodou, osušíme, nakrájíme na 2cm velké kostky a okořeníme solí a pepřem. Na horké pánvi rozpálíme 30g másla a přidáme 1 polévkovou lžíci jehliček rozmarýnu. Po vychlazení jehličky rozdělíme na jednotlivé rybí filety. Rybu krátce marinujeme v chladničce. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, necháme zchladit a oloupeme. Cukety omyjeme a škrabkou po celé délce nakrájíme na dlouhé plátky. Na pánvi rozpustíme zbylé máslo a plátky cuket na něm postupně podusíme a posypeme je několika lístky tymiánu. Cukety vyndáme z pánve, pokapeme několika střiky bílého vinného octa a okořeníme solí a pepřem. |
2 | Každou bramboru obtočíme plátkem cukety a střídavě s rybí kostkou napichujeme na špízy. Položíme připravené špízy na plech a okořeníme zbývajícím rozmarýnovým máslem. Špízy grilujeme v troubě na předehřátém grilu asi 10-12 minut. Zbývající bylinky nasekáme a promícháme s tvarohem, mlékem a bílým vinným octem. Směs ochutíme solí a pepřem. Podáváme na talíři s kopečkem bylinkového tvarohu. |
Poznámka
Při nákupu dbáme na to, aby cukety nebyly příliš velké. Čím menší cuketa - tím více aroma. Brambory na špízy jsou lepší menší.