Jednoduchý recept

Hovězí filety s mrkvovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 43477

Ingredience

500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 kávová lžička Kari koření
1 dl Olej slunečnicový
Omáčka
1 ks Cibule
2 ks Citrony
1 polévková lžíce Med včelí
500 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Suroviny na hrášek
2 kávová lžička Chilli omáčka
300 g Hrášek mražený
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 660kJ
7% Sacharidy 26 g
32% Tuky 24 g
12% Sodík 236 mg
39% Bílkoviny 22 g

Hovězí filety s mrkvovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, nakrájíme na filety, dáme je do misky, posypeme kari kořením, polijeme olejem a do skončení přípravy omáčky odložíme maso do ledničky.

2

Omáčka: Mrkev omyjeme pod tekoucí vodou, položíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom ji scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném másle cibuli opečeme dozlatova, česnek v pánvi jen provoníme, potom přidáme uvařenou, na kolečka nakrájenou mrkev, přidáme med, vymačkanou šťávu ze 2 citronů a z 1 pomeranče, zalijeme 1 dl vody, vše chvilku dusíme, podle chuti osolíme, opepříme a ručním ponorným mixérem rozmixujeme na hustější omáčku.

3

Příprava hrášku: Mražený hrášek rozmrazíme, opláchneme pod tekoucí vodou, namočíme na 10 minut do horké vody, necháme okapat, položíme hrášek do mísy, polijeme olivovým olejem, pokapeme chilli omáčkou, dobře promícháme, necháme chvilku odpočinout a podáváme.

4

V pánvi, nejlépe s posíleným dnem, rozpálíme olej, naskládáme do ní připravené masové filety a z obou stran opečeme doměkka.

5

Upečené maso pokládáme podle porcí na mělké talíře, přidáme jako přílohu zelený hrášek, polijeme mrkvovou omáčku a servírujeme.

Poznámka

Hovězí filety podáváme jako teplé hlavní jídlo. Porce ozdobíme 1/4 citronu na pokapaní masových filetů..

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept