Hovězí filety s mrkvovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí filety s mrkvovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43477 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 dl | Olej slunečnicový |
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
500 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Suroviny na hrášek | |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli omáčka |
300 g | Hrášek mražený |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 53,5mg |
Draslík | 490,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Olej slunečnicový, Cibule, Citrony, Med včelí, Pomeranče, Sůl, Voda pitná, Česnek, Chilli omáčka, Hrášek mražený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí filety s mrkvovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, nakrájíme na filety, dáme je do misky, posypeme kari kořením, polijeme olejem a do skončení přípravy omáčky odložíme maso do ledničky. |
2 | Omáčka: Mrkev omyjeme pod tekoucí vodou, položíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom ji scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném másle cibuli opečeme dozlatova, česnek v pánvi jen provoníme, potom přidáme uvařenou, na kolečka nakrájenou mrkev, přidáme med, vymačkanou šťávu ze 2 citronů a z 1 pomeranče, zalijeme 1 dl vody, vše chvilku dusíme, podle chuti osolíme, opepříme a ručním ponorným mixérem rozmixujeme na hustější omáčku. |
3 | Příprava hrášku: Mražený hrášek rozmrazíme, opláchneme pod tekoucí vodou, namočíme na 10 minut do horké vody, necháme okapat, položíme hrášek do mísy, polijeme olivovým olejem, pokapeme chilli omáčkou, dobře promícháme, necháme chvilku odpočinout a podáváme. |
4 | V pánvi, nejlépe s posíleným dnem, rozpálíme olej, naskládáme do ní připravené masové filety a z obou stran opečeme doměkka. |
5 | Upečené maso pokládáme podle porcí na mělké talíře, přidáme jako přílohu zelený hrášek, polijeme mrkvovou omáčku a servírujeme. |
Poznámka
Hovězí filety podáváme jako teplé hlavní jídlo. Porce ozdobíme 1/4 citronu na pokapaní masových filetů..