Recept

Velikonoční tvarohovo-bylinková roláda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43478
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Droždí
80 g Hera
4 dl Mléko plnotučné
500 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Bylinkový krém
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kopřiva
80 g Máslo pomazánkové
1 polévková lžíce Pampeliškové listy
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr smetanový tavený 45%
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh tučný
1 polévková lžíce Česnek
1 polévková lžíce Řeřicha
Na potření
2 polévková lžíce Sezam - semena
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 751 kcal
Kilojoule 3 141kJ
20% Sacharidy 71 g
56% Tuky 42 g
27% Sodík 540 mg
45% Bílkoviny 25 g

Velikonoční tvarohovo-bylinková roláda postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme polohrubou mouku, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, posypeme je lžičkou cukru a zalijeme 1 dl vlažného mléka. Když vzejde kvásek, přidáme k mouce sůl, rozpuštěnou vlahou Heru s máslem (2 lžíce), vejce a pepř. Promícháme, přilijeme mléko a těsto důkladně uhněteme. Zakryjeme ho čistým plátnem a necháme v teple asi 30-40 minut vykynout.

2

Připravíme si bylinkový krém: omyjeme 1 lžíci listů mladé kopřivy, 2 listy pampelišky (1 lžíce), 1 jarní cibulku, 1 lžíci natě z česneku, řeřichu a petrželku. Setřepeme vodu z bylinek a velmi drobně je pokrájíme a dáme do misky. Do větší mísy dáme měkký tvaroh, pomazánkové máslo, sýr, sůl, bílý pepř a smetanu. Vyšleháme lehký krém, do kterého zamícháme bylinky.

3

Vykynuté těsto položíme na vál a válečkem ho rozválíme asi na 1,5 cm silnou placku. Potřeme ji rozpuštěným máslem (0,5 lžíce), těsto přeložíme, znovu rozválíme a potřeme máslem (0,5 lžíce). Ještě jednou překlad opakujeme, pak těsto rozválíme na 1 cm vysokou placku. Potřeme ji bylinkovým krémem a těsto stočíme do závinu tak, že nejdříve přehneme konce dovnitř asi 3 cm, pak teprve těsto stočíme. Závin dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.

4

Dáme ho do předem vyhřáté trouby a při 170°C pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova.

5

Závin necháme mírně vychladnout, pak ho nakrájíme. Podáváme ho teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept