Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 43479
Kategorie: Cukroví

Ingredience

Na těsto
80 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
75 g Máslo čerstvé
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Na srdíčka
150 g Čokoláda na vaření
250 g Cukr moučkový
100 g Marcipánová hmota surová
2 kávová lžička Voda pitná
3 polévková lžíce Želé rybízové
Na čtverečky
2 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Cukr moučkový
100 g Nugát světlý
Na kolečka
2,5 kávová lžička Kokosová smetana
8 polévková lžíce Ořechový krém
Na kuličky
1 balení Čokoládové kousky
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Curacao
1 polévková lžíce Kakao
2,5 polévková lžíce Kokosová smetana
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
14% Sacharidy 49 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 18 mg
7% Bílkoviny 4 g

Tvarované cukroví postup přípravy receptu:

1

Rozklepneme vejce a dáme zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Do misky se žloutky přilijeme vodu a elektrickým šlehačem s metlami zapnutými na nejvyšší rychlost ušleháme do pěny. Pak snížíme rychlost a přidáváme moučkový a vanilkový cukr a zašleháme. V další misce ušleháme z bílků tuhý sníh, který pak postupně přidáváme do vzniklé vaječné pěny a také zašleháváme. Vmícháme mouku a máslo a zpracujeme v těsto.

2

Z mísy přeneseme těsto na vál a vyválíme na plát silný asi 0,7 milimetrů. Vykrájíme z něj 32 srdíček, 36 koleček a 22 čtverečků. Plech o rozměrech 46 krát 30 centimetrů vyložíme pečicím papírem a přeneseme na něj cukroví. Troubu předehřejeme na 200 °C a cukroví pečeme 20 minut.

3

Vytvoříme srdíčka. Na vále zapracujeme do marcipánu polovinu množství uvedeného v receptu. Vyválíme plát a vykrájíme z něj 16 srdíček. Z upečených srdíček oddělíme polovinu, kterou polijeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni. Přiklopíme druhou polovinou upečených srdíček tak, aby se slepila pomocí polevy. Znovu srdíčka polijeme rozpuštěnou čokoládou a navrch přikryjeme vykrájenými marcipánovými srdíčky. V misce umícháme trochu moučkového cukru s rybízovým želé s vodou, dokud se hmota nesmísí. Rybízovou hmotou pak navrch potřeme hotová srdíčka.

4

Z marcipánu, který zbyl při výrobě srdíček, vykrájíme 11 čtverečků. Oddělíme polovinu upečených čtverečků, které pomažeme nugátem a přikryjeme zbylou polovinou čtverečků z upečeného těsta. Navrch přikládáme marcipánové čtverečky. V misce rozmícháme citronovou šťávu s troškou moučkového cukru a lesklou hmotou potřeme hotové čtverečky.

5

V misce rozmícháme dohladka ořechový krém a natřeme jej na polovinu upečených koleček. Položíme na ně druhou polovinu koleček. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovou pastou a vzniklou polevou přelijeme kolečka.

6

Do těsta, které zbylo po vykrajování srdíček, čtverečků a koleček přidáme curacao a promícháme v misce. K těstu přidáme ostatní suroviny uvedené v receptu na kuličky, tedy kokosovou pastu, moučkový cukr, kakao, vanilkový cukr a vejce. Zpracujeme do těsta a vyválíme 10 kuliček, které nakonec obalíme v čokoládových vločkách a počkáme, až ztuhnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept