Bohatý zeleninový talíř s uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bohatý zeleninový talíř s uzeným
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43481 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory |
100 g | Brokolice |
100 g | Červená řepa sterilovaná |
100 g | Hrachové lusky |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
100 g | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
600 g | Moravské uzené maso |
200 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
4 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
50 g | Pórek |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 149,0mg |
Draslík | 389,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa sterilovaná, Hrachové lusky, Kopr čerstvý, Květák, Voda pitná, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Šťáva citrónová, Máslo čerstvé, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bohatý zeleninový talíř s uzeným postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a postupně do ní přidáváme oloupané, na malé kousky nakrájené brambory, oloupanou na kolečka nakrájenou mrkev, rozdělené růžičky květáku a brokolice, nakonec přidáme hrachové lusky a vše povaříme doměkka. |
2 | Uvařenou zeleninu scedíme, podle vlastní chuti ještě přidáme sůl, pepř, zeleninu můžeme pokapat citrónovou šťávou, posypeme nasekaným koprem, pokapeme 2 lžícemi oleje a promícháme. |
3 | Omáčka: Máslo dáme do kastrůlku, zahřejeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, necháme probublat a stáhneme z ohně. |
4 | Uzené maso nakrájíme na porce a v pánvi na rozpáleném másle zprudka z obou stran opečeme. Opečené maso porcujeme na talíře, přidáme vařenou zeleninu, kterou polijeme připravenou smetanovou omáčkou a vedle masa naaranžujeme na kolečka nakrájenou červenou řepu, kterou pokapeme olejem. Ihned podáváme. |
Poznámka
Bohatý zeleninový talíř podáváme jako hlavní teplé jídlo.