Recept

Pečené lososové filety na zeleninové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 43482

Ingredience

2 ks Cuketa
800 g Losos - filety
6 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
3 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Pyré rajčatové
1 kávová lžička Sůl
125 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 384kJ
5% Sacharidy 19 g
12% Tuky 9 g
17% Sodík 348 mg
76% Bílkoviny 43 g

Pečené lososové filety na zeleninové omáčce postup přípravy receptu:

1

Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen, bílých vnitřků a nakrájíme na kostky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky a na 4 polévkových lžicích olivového oleje podusíme dosklovita. Přidáme nakrájenou zeleninu a krátce podusíme. Přidáme 1/2 šálku vody, okořeníme solí a pepřem a vaříme pod pokličkou 5 minut. 2-3 polévkové lžíce kostek zeleniny s trochou vývaru, rajčatovým pyré a zakysanou smetanou umixujeme, přidáme k ostatní zelenině a ochutíme solí a pepřem.

2

Filety z lososa vložíme stranou s kůží na pánev a na zbývajícím oleji pečeme cca 5 minut, okořeníme solí a pepřem.

3

Zeleninovou omáčku s pečenými filety rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept